Slaný nesmí jet na trojku, Vraný zase být ustrašené

14.08.2010 21:54

Vraný, Slaný – Tahle fotbalová bitva je na Slánsku vždycky ohromně sledovaná. Derby I. A třídy Vraný – Slaný se uskuteční opět po roční pauze, kdy SK kopalo o soutěž níž.

 

Vraný - Slaný 1:0, Michal David

 

V létě ale administrativní cestou postoupilo a v neděli od 17 hodin se bude snažit svého menšího, ale v posledních letech úspěšnějšího soka porazit. Domácí nic takového připustit nechtějí. „I když každá série jednou skončí,“ konstatuje kouč Sokola Břetislav Wozniak.

Každopádně se čeká návštěva minimálně tří stovek diváků.

Pikantní bude duel pro slánského trenéra Karla Grabmüllera. Ten ještě loni na podzim vedl Vraný, ale poté byl přes slušné výsledky odejit. Kouč ale upozorňuje, že zápas pro něj bude jako každý jiný, soustředit se chce výhradně na svůj tým. Ten nezvládl vstup do soutěže a doma podlehl Dobřichovicím 1:2. „S tímhle týmem bude ještě hodně práce, je to běh na dlouhou trať. Buď bude vedení trochu trpělivé, nebo mě vykopnou,“ žertuje Grabmüller, který za jeden z nejvážnějších problémů Slaného považuje určitou monotónnost hry. „Ten tým hraje pořád stejně, za jakéhokoliv stavu. Jakoby měl pořád zařazenou trojku, jenže takhle se fotbal dneska hrát nedá. Musíte vědět, kdy ubrat a kdy zrychlit,“ myslí si.

Jeho protějšek Wozniak také brzdí jakékoliv vášně. „Jak jsem poznal zdejší region, fotbal se tady bere někdy smrtelně vážně. Ale v téhle republice jsou úplně jiné problémy. Ty vážné mají třeba v Chrastavě či na Děčínsku, kde bydlím. Tam jde o život, ne při fotbale,“ mávne rukou zkušený odborník, jenž by rád, aby jeho tým rychle vymazal z hlav výkon z Petrovic. „Domácí tam nadšeně bojovali, my hráli zbaběle. Buď si z toho vezmou ponaučení, nebo se takzvaně podělají. Dneska se bohužel hráči jen neradi obětují. Jdou si to odehrát a tím to končí,“ není příliš optimisticky naladěn Wozniak, nicméně i on se na dobrý fotbal těší. „Snad ano, uvidíme.“

Talentovaný stoper SK Slaný Pavel Hafenrichter si derby nezahraje. Proti Dobřichovicím byl vyloučen za dvě žluté karty a disciplinárka mu udělila trest na jedno utkání nepodmíněně.

Ve Vraném by ho mohl nahradit zkušený Michal Kozelka a vyloučeno není ani překvapení. To kdyby nastoupil David Cimrman, který dlouhé roky hájil právě barvy Vraného, ale kvůli zranění kariéru ukončil a letos v létě se stal asistentem Karla Grabmüllera.

Perličkou je cesta slánských fanoušků na utkání. Pojedou autobusem, který si paradoxně objednali u svého nedělního soka – Sokol totiž autobusovou dopravu provozuje. Předseda SK Slaný Zdeněk Hořejší nezapomněl zažertovat na téma zpáteční cesty. „Vranští už upozorňovali, abychom my Slaňáci v případě naší porážky autobus nezdemolovali. My se zase bojíme, že když vyhrajeme my, půjdeme domů pěšky,“ smál se Hořejší.
 

 

 

 

Diskusní téma: Slaný nesmí jet na trojku, Vraný zase být ustrašené

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek