Naivní Slaný dostalo lekci protřelosti

09.08.2010 10:47

Slaný – Totálně nezvládli první dvacetiminutovku a ve druhé půli doplatili na zkrat jednotlivce. To byly základní problémy fotbalistů SK Slaný v jejich premiérovém utkání nového ročníku I. A třídy. Na domácím hřišti v něm za stálého deště nezískali proti dalšímu novicovi z Dobřichovic ani bod, prohráli 1:2.

 

Nováček, který postoupil až na základně administrativního rozhodnutí, dopadl v premiéře zle nedobře. Začal přitom nadějně, když v 5. minutě Hořejší z výborné pozice trefil břevno, ale pak úřadovali hosté. Ti měli sice problémy se slánskou ofenzivní vozbou, zato se vyžívali v průnicích do domácí obrany. A hlavně ve standardkách. Spící obranu SK pak potrestali za dvacet minut dvěma góly. První padl po rohu, kde centr odvracející slánská obrana nemohla Kardovi připravit lépe. Při druhém zase hráči klidně nechali rozehrát hosty roh nakrátko a poté přesně centrovat na Smiovského.

Tým poté chtěl ukázat, že už dozrál a je schopen otočit i nepříznivý vývoj, jenže Hadrika zazdil tutovku, již mu připravil Hořejší. Přihrávající hráč přece jen slánský prapor pozvedl, když přesně lízl hlavou Mrštinovu standardku – 1:2.

Druhou půlku začali domácí odvážně, přetížili obranu Dobřichovic, jenže překonal ji pouze Mrština, jehož hezky vychytal kapitán Socha (60.).

Tři minuty nato bylo nejen po tlaku, ale i po zápase. Stoper Hafenricher zbytečně u střídaček atakoval ostře soupeře, sudí vytáhl žlutou kartu, ale byť si vzápětí asi uvědomil, že už faulujícímu jednu dal v první části, musel své dílo dokončit. Červená karta domácí naděje zhasla, už si nevytvořili ani jednu možnost.

Zkušenější hosté naopak mohli svůj náskok několikrát vylepšit, ovšem brejky hrozivě kazili, případně zasáhl parádně gólman Scheiner.

„Nelze pořád tohle mužstvo omlouvat, že je nezkušené. Dělali jsme velkou spoustu nevynucených chyb, ale to bude ve Slaném běh na dlouhou trať, za měsíc práce se to nedalo stihnout,“ zoufal si po utkání nový kouč Karel Grabmüller. I on litoval úvodních pokažených šancí, a také vyloučení. Hafenrichtera přitom v poločase varoval. „Připomínal jsem mu zákrok Sionka z Poznaně a on pak udělal prakticky to samé. U střídaček a ještě hráči, který je zády do hřiště,“ kroutil hlavou nešťastně lodivod.

A přiznal, že mužstvo minimálně jednoho zkušeného rafana nejlépe do středu hřiště potřebuje. A možná i na jiné posty. „Tak trochu jsme si malovali Pepíka Galbavého, jenže je to mladý kluk, takže mu odchod do Rakouska nemůžeme zazlívat. I když já poměry v Rakousku znám a třeba se ještě Pepa vrátí,“ doufá Grabmüller, který minimálně do zimy míní pracovat se stejným kádrem, jaký v sobotu nestačil na Dobřichovice. „Musíme dělat postupné kroky, ale spousta věcí v klubu nefungovala a opravdu nepůjde ze dne na den to změnit,“ dodal Karel Grabmüller s tím, že příště se snad už bude dařit oporám jako Hadrikovi či posile Urbanovi, který podle trenéra přišel v dost špatné stavu než v jakém byl v době, když ho trenér vedl ve Vraném.

SK Slaný – Sokol Dobřichovice 1:2 (1:2). Branky: 36. Hořejší – 12. Karda, 20. Smiovský. Rozhodčí: Klečka – Vočka, Krůta. ČK: 63. Hafenrichter (S). Diváků: 150.

Slaný: Scheiner – Landvojtovič, Majtaník, Hafenrichter, Hrdlička (34. Kozák) – Vimr, Tauš, Mrština, Urban – Hořejší (81. Vokřál), Hadrika (71. Kozelka).

Dobřichovice: Socha – Dohnal, Kolín, Smiovský, Bouška – Větrovec (65. Kokštejn), Karda, Debnár, Vršecký – Nejepsa, Kalivoda (79. Valenta).

 

Diskusní téma: Naivní Slaný dostalo lekci protřelosti

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek