Místo rýsujícího se propadáku tři body

25.05.2010 11:39

Příbram - Fotbalisté Vraného vyloupili v I. A třídě stadion Spartaku Příbram. Byť to po prvním poločase vypadalo spíš na fiasko, odvezli si nesmírně cenné tři body.

„Úvodní pětačtyřicetiminutovka jednoznačně patřila domácím borcům,“ přiznal manažer Vraného Josef Jenč.

Příbramští si v ní po zásluze vypracovali dvoubrankové vedení. A co víc, hostům se už po půlhodině hry zranil ´Bakero´ Bauer, čímž byla otupena jejich ofenzivní síla. Domácí se gólově prosadili v 16. a 41. minutě.

Během přestávky trenér hostů Břetislav Wozniak důrazně promluvil do duší hráčů ve smyslu, že by si měli uvědomit, o co v utkání jde. Příbramští se záhy přesvědčili, jak je vedení 2:0 zrádné.

Trenérova slova padla na hodně úrodnou půdu, protože šla do květu krátce po pauze, kdy Vranští dali hostitelům šach a zakrátko i mat.

Dokonale zahráli dva rohové kopy. Nejprve přesně hlavičkoval Lubas (49.) a po třech minutách také Matoušek! Vítězná branka padla v 63. minutě a bylo to po brejku, když Lubas uvolnil Rešla.

Zbytek utkání hosté v defenzivě zvládli na jedničku, a pokud by Rešl zúročil čistokrevný brejk, mohli být klidnější. To platí také o šanci Kolmana, jenž se ocitl sám před brankářem.

Sp. Příbram – Vraný 2:3 (2:0). Branky: Lubas, Matoušek, Rešl.

Vraný:
Šplíchal – Šafránek (46. Mrvík), David, Kalík, Maliňák – Suchý (46. Trejbal), Matoušek, Sedláček, Urban – Rešl, Bauer (30. Lubas).