Dobrá jako Manchester, derby otočila v nastaveném čase

19.04.2010 16:29

Velká Dobrá - Někdy se takový zázrak stane, na Dobré přišel na řadu v nastaveném čase nedělního duelu I. A třídy s Vraným. Celé utkání lepší hosté nejenže neudrželi vedení 1:0, ale po gólech Jícha a Uhra odjeli s prázdnou.

Co se stalo kdysi ve finále Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Bayernem Mnichov viděli diváci na Dobré. Dlouho zoufalí domácí neschopni si přihrát třikrát v kuse měli jedinou možnost, v níž Dudův koníček vyrazil se štěstím nohama Jochman (71.).

Vranští byli v kombinaci pečlivější a šance sice dlouho také zahazovali, když střídající Urban hned v úvodu druhé části nepropálil výtečného Pejšu a poté Špetova dělovka zasvištěla těsně nad.

V 82. minutě se ale dočkali. Po rohové kopu prolétl míč až na zadní tyč k neobsazenému Matouškovi a ten se nemýlil. Vypadalo to, že Vraný konečně zlomí kladenskou kletbu, ale ouha – dopadlo skoro stejně, jako když na podzim právě s Dobrou ztratilo jasně vyhraný duel.

Tentokrát v první minutě nastaveného času prošel Machkům přízemní centr díky teči pod padajícím Jochmanem a Jícha z ideální pozice se štěstím o tyč nepovedenou ranou srovnal.

Najednou živou vodou polití borci Čechie zkusili rychle hodit další aut, míč se dostal k nepochopitelně volnému Hrubému, který si to nemířil k bráně a jeho přihrávku Uher doslova dotlačil do brány. Míč měl v té chvíli mezi nohama, ale gólman Jochman ho zachytil až dvacet čísel za čarou. „Diamantové body. A klidně řeknu, že po katastrofálním výkonu, za který se chci divákům omluvit. Tohle mužstvo přitom v úvodu jara hrálo tak dobře. Nehodí se ale říkat, že tohle vítězství bylo nezasloužené,“ usmál se trenér Čechie Milan Závodský.

Jeho protějšek Břetislav Wozniak naštvaný byl, ale jako zkušený harcovník se držel velmi zpříma. „Mám smíšené pocity a těsně po utkání tohle ani nemohu komentovat. Máte pravdu, že jsme devadesát minut hráli dobře, ale co z toho? Utkání se přece hraje do té chvíle než pískne rozhodčí. Nechat si tohle proklouznout mezi prsty, to je těžký hřích. Bohužel, dnes jsme doplatili na to, čím je fotbal tak krásný, ale zároveň i krutý,“ řekl velezkušený trenér Vraného.

A jedna perlička na závěr: Útočník domácích Juraj Stolár nehrající kvůli zranění si kalich hořkosti vypil do dna. "Šel jsem si minutu před koncem přeparkovat nahoru auto a neviděl nic."

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasu.

Velká Dobrá – Vraný 2:1 (0:0). Branky: 90. (+1) Jícha, 90. (+2) – 82. Matoušek. 

Velká Dobrá: Pejša – Machek, Dufek, Polák, Kozel – Bílek, Duda, Naňko, Uher – Hrubý, Jícha. 

Vraný: Jochman – Mrvík, David, Matoušek, Suchý – Šafránek (75. Volf), maliňák, Trejbal, Špeta – Bauer (86. Kalík), Lubas (46. Urban).